Yhden syklin päättyminen ja uuden alku


Kuu siirtyi eilen aamulla 20.4.2020 eläinradan viimeisestä merkistä, Kaloista, ensimmäiseen eli Oinaaseen. Samalla tavalla kuin Auringon siirtymä Kaloista Oinaaseen kuvastaa trooppisessa astrologiassa vuoden vaihtumista ja kokonaisvaltaista uusiutumista, merkitsee se myös kuunkierrossa henkisen kasvun ja elämänpolun syklin päättymistä sekä uuden alkamista. Aurinko merkkaa laajempaa teemoitusta ja henkisen kasvun skaalaa, antaen ikään kuin nimen alkavalle uudelle elämänkirjalle ja sen luvuille. Kuun ollessa liikkeissään nopeampi ja ailahtelevaisempi, vastaa se paremminkin sisällöntuotannosta ja juonenkäänteiden toteuttamisesta. Kuu kertoo yksityiskohtaisemmin miten sielun henkisen kasvun tarina etenee Maassa sekä millaisia vaiheita siihen sisältyy, sillä sen energeettiset vaihtelut takaavat jatkuvan eteenpäin liikkumisen ja edistysaskeleiden ottamisen. Ilman Kuuta Maan sielujen henkinen kasvu olisi huomattavasti hidasliikkeisempää ja pidemmässä liemessä. Kuu siis lisää omanlaistaan jännitystä ja yllätyksellisyyttä sielujen elämään. Kuu kiertää eläinradan 12 merkkiä n. 27,3 päivässä, kanavoiden jokaisen tähdistön energiaa Maahan keskimääräisesti n. 2,3 päivän ajan. Tätä kiertoa kutsutaan sideeriseksi kuukaudeksi.


Kuunkiertoa, ja sen liikkeitä eläinradalla seuraamalla, voi oppia tulkitsemaan ja ymmärtämään syvällisemmällä tasolla oman henkisen kasvun ja elämänpolun vaiheita sekä sisäisessä maailmassa tapahtuvia muutoksia. Kuun energia korostaa intuitiivisuutta ja opettaa luottamaan tähän sielun sisäiseen navigointisysteemiin, ja siksi kuunkiertoon tietoisesti synkronoitumalla ja sen liikkeitä seuraamalla voi oppia varsin taitavaksi sisäisen aistimaailman kautta eläjäksi. Kuun energioilla on paljon suurempi rooli Maan sielujen henkisen kasvun vaikuttimena kuin yleiset lähteet kertovat, ja sen merkitys vain korostuu käynnissä olevan Uuden Maan syntyprosessissa. Samalla kun Lady Gaia, Maa-planeetan kosminen sieluolento, valmistautuu omaan ylösnousemukseensa yhdessä asukkiensa kanssa, käy Kuu eli Lady Luna läpi omaa mestaroitumistaan ja tietoisuutensa laajentumista. Maan kiertolaisena Luna on luonnollisesti synkronoituna Gaian evoluutioon ja sen edistämiseen. Lady Luna on Guru-Jupiterin mestarioppilas, joka toimii Maan läheisimpänä taivaankappaleena ja sen omana kiertolaisena porttina planeetalle virtaaviin energioihin.


Tämä 20.4.2020 tapahtunut Kuun eräänlainen uusiutuminen, eli sen eläinradan viimeisestä merkistä ensimmäiseen siirtyminen, aloittaa jälleen uuden syklin sen kiertoradalla ja Maan sielujen kasvun vaikuttimena. Oinaan energiassa on päättäväisyyttä ja viisautta, mutta myös tulisuutta ja aggressiivisuutta, ja sen luonteen tiedostaminen Kuun energiassa sekä sen kuunkierron vaiheessa auttavat saamaan tästä ajankohdasta parhaan mahdollisen hyödyn. Se sanoittaa myös sisäisen maailman reaktioita ja tunnelmia, ja auttaa ymmärtämään niiden alkuperää. Se tarkoittaa, että Oinaan energian ja sen luonteen tunnistaminen itsessä voi toimia upeana työvälineenä ja asioiden ratkaisijana, mutta myös tiedostamattomaksi jäädessään kääntyä elämänpolun tapahtumien sujuvuutta vastaan aiheuttamalla arkeen turhaa kitkaa. Tämän vuoksi ajankuvan energioiden luonteenpiirteiden tiedostaminen ja tietoinen työskentely niiden kanssa voi auttaa avaamaan vaivattomammin monia ovia ja mahdollisuuksia, mutta auttaa myös ymmärtämään miksi jokin asia ei järjesty juuri sillä hetkellä tai siten kuin odottaa. Ilman niiden tiedostamista on liiankin helppoa ajautua vain elämään alitajuisesti niiden vaikutusten alaisena ja ohjaamana, osaamatta hyödyntää niitä oman elämänpolun tapahtumien ratkaisijoina ja kasvun edistäjinä.


Tähän tietoiseen työskentelyyn on luotu Arkkienkeli Gabrielin Enkeliprofetia, johon kanavoituu jokaisen kuukauden energeettisen luonteen rakentajat ja vaikuttajat. Arkkienkeli Gabriel opastaa tietoisempaa energiatasoiseen työskentelyyn ja henkisen alkemian salaisuuksiin, ja hyödyntämään Maassa vaikuttavat energiat oman elämänpolun etenemisen puolesta sekä henkisen kasvun vauhdittajana.


Kuu on tällä hetkellä vain aavistuksen päässä uudenkuun vaiheesta, mikä tarkoittaa Oinaan voiman lisäävän sielun sisäistä uusiutumistarvetta ja vanhasta energiasta puhdistautumista. Se kirjaimellisesti puskee aikansa eläneitä ja vanhentuneita teemoja pois arjesta, mutta mikä tärkeintä, se antaa vauhtia sisäisten aiheiden työstämiseen ja irtipäästämiseen ennen 23.4.2020 uusikuuta Härässä. Oinaan energia pyrkii viemään mennessään paljon palvelematonta, jopa sotaisuuteen asti lietsoen, mikäli kyseessä on jokin pinttynyt aihe tai esimerkiksi egon mieltymyksen kohde. Mitä hanakammin näistä asioista pitää kiinni, sitä ankarammin Oinas puskee egoistisia tai pelkoperäisiä toimia vastaan tulisella luonteellaan. Trooppisen astrologian mukaan Oinasta hallitsee Mars, tuo sodan ja tuhovoiman Jumala, joka ei pelkää raivata uuden elämän perustusten tieltä menneisyyden tukahduttavia rikkaruohoja. Rustiikkisen roomalaisen kalenterin mukaan Oinasta hallitseva deity on Venus, tuo uutta elämää synnyttävä ja sen runsaudesta vastaava hedelmällisyyden Jumalatar, joka on kuin kotonaan huhtikuun keväisissä, uutta kasvukautta tukevissa energioissa. Tämän aiheen energioista ja merkityksestä kertoo myös huhtikuun Enkeliprofetia.


Egyptiläisen shamanistisen astrologian mukaan Oinas on Khepri, tuo skarabipäinen luojajumala, jonka kosmiseen vastuualueeseen kuuluvat henkinen jälleensyntyminen ja uusiutuminen sekä jumalainen luominen. Egyptiläisen mytologian mukaan Khepri työnsi skarabinsarvillaan Auringon taivaalle jokaisena aamunkoittona, ja vastasi sen vierittämisestä taivaankannen halki kohti iltaa, eli edessä olevaa jokapäiväistä kuoleman illuusion kohtaamista ja henkisen jälleensyntymän ihmeen todistamista uuden aamun sarastaessa. Kheprin eli Oinaan energiat kannustavat uudistumaan ja astumaan ulos tunnetulta mukavuusalueelta, ja kulkemaan rohkeasti kohti uusia, tuntemattomia aluevaltauksia. Sielu löytää nopeasti tältä uudelta kasvualustalta omalta tuntuvat aiheet, ja alkaa luoda välittömästi muinaisen viisautensa kautta itselleen paremmin palvelevaa elämäntodellisuutta. Se edellyttää kuitenkin täydellistä irtipäästämistä menneestä elämäntodellisuudesta tässä kasvun vaiheessa, mikä tuntuu ymmärrettävästi varsinaiselta uskon loikalta. Ja sellainen se myös todellisuudessa on, mutta koska se tehdään vahvassa uskossa parempaan tulevaisuuteen, liittyy siihen luonnollisesti myös tarve luottaa asioiden järjestymiseen. Kun sielu kantaa oman henkisen vastuunsa, voi Maailmankaikkeuskin tehdä oman osuutensa.


Khepri puskee energiallaan Maan sieluja kohti uusikuuta ja läpi sen käärmemäisen nahanluomisen uudistavaa vaihetta, sekä sen energian paljastamia mahdollisuuksia, ideoita ja visioita tulevasta. Sielussa on kaikki henkinen valmius edessä olevan elämänmuutoksen toteuttamiseen ja sen myötä syntyvän uuden todellisuuden luomiseen, jonka totuuden Kuun energiat tässä kierron vaiheessaan paljastavat. Edessä olevaa muuntumista on turhaa pelätä, sillä nyt on keskityttävä itse esteen ylittämiseen tässä hetkessä sekä sen tuolla puolen odottavaan tulevaisuuteen. On parempi kulkea suoraan kohti puhdistavaa tulta kuin kehittää rimakammoa tulevia väistämättömiä ratkaisuja kohtaan. Oinaan tulielementin energiat pitävät joka tapauksessa huolen siitä, että sielu etenee elämänpolullaan jumalaisen sielunsuunnitelmansa mukaisesti. Lopulta se saa todistaa, että nämä liekit eivät polttaneetkaan sitä vaan tekivät siitä itseasiassa vain vahvemman, sillä sielu on rakennettu tuosta samasta tulesta.


Namaste,

Anahata


Uudenkuun maastoon sijoittuvat päivät ovat loistava energeettinen ajankohta energiahoitamiseen. Tutustu Alkemistin Täydenkuun Ylösnousemushoitoon ja Kultaisen Aikakauden Runsaushoitoon, ja päästä tehokkaasti irti kaikesta sinua palvelemattomasta energiasta uuden runsauden vastaanottamista varten.


Lue myös edellinen blogiartikkeli, ja rakenna kattavampi kokonaiskuva oman elämänpolkusi tapahtumissa vaikuttavista energioista.

© 2020 Love from Anahata