Suunnittelinko minä elämäni?


Onko elämä vain sattumaa? Olenko syntynyt tähän maailmaan vailla suurempaa suunnitelmaa? Uskoisitko jos sanoisin, että maailma ei olisi samanlainen ilman sinua; olemassaolosi on merkityksellinen ja poissaolosi aiheuttaisi valtavan mustan aukon maailmankaikkeuteen. Sinä et voisi olla kukaan muu, etkä missään muualla, sillä olet valinnut syntyä juuri siksi henkilöksi joka olet. Et tavannut elämäsi tärkeitä ihmisiä sattumalta, sillä et olisi voinut olla tapaamatta heitä. Et ole sattumalta syntynyt perheeseesi, siihen sukuun jonka vesa olet. Jokainen tähti ja planeetta on ollut juuri oikealla paikallaan tummalla tähtitaivaalla syntymäsi hetkellä, siellä missä sinäkin. Tämä elämä ei vain tapahdu sinulle - sinä olet suunnitellut elämäsi.

Ennen syntymääsi olet laatinut itsellesi sielunsuunnitelman. Tämä suunnitelma on laadittu henkisen kasvun kartaksesi ja kuljet tässä elämässä sen mukaisesti suojelusenkelisi opastamana, joka pitää sitä hallussaan. Se sisältää kaiken tiedon tärkeistä tapahtumista elämässäsi, jokaista ihmissuhdetta myöten. Sielunsuunnitelmassasi olet valinnut vanhempasi, synnyinpaikkasi ja -aikasi, sekä ruumiisi jokaista geeniä myöten. Valinnoillasi olet luonut parhaat mahdolliset olosuhteet tässä elämässä tapahtuvalle henkiselle kasvullesi ja sielusi kehitykselle. Vanhempasi tarjoavat sinulle otolliset kasvun olosuhteet kaikessa siinä rakkaudessa tai sen puutteessa, jonka keskelle olet syntynyt. Synnyinpaikka ja ajankohta ovat valitsemiasi, sillä ne luovat näyttämön elämäsi suurelle draamalle. Tulet kohtaamaan merkityksellisempiä ihmissuhteita, jotka näyttelevät suurempaa roolia elämässäsi kanssasi henkisiä töitä tehden ja yhdessä elämästä oppien. Kaikki haasteet joita tulet kohtaamaan, ovat elämässäsi syystä; ne ovat opettamassa elämäsi oppiläksyjä, asioita joita sinä haluat oppia. Näiden haasteiden keskellä voit siis aina oppia jotain itsestäsi, ja muuttaa itseäsi ja elämääsi parempaan suuntaan henkisellä tasolla vieden evoluutiota itsessäsi eteenpäin.

Useat oppiläksyt suoritamme vaivatta elämän virran mukana ajelehtien. Opimme asioita itsestämme - hyvässä ja pahassa - ympäröivän maailman ja ihmisten kautta; mitä tunteita ja ajatuksia kokemuksemme meissä aiheuttavat. Tutkimme tietoisesti näitä tunteita ja ajatuksia, sekä niiden alkuperää, olemassaoloa, sekä haluammeko tuntea tai ajatella kuten teemme. Millaisia olemme itsellemme ja muille, paljastaa sielun kehityksen vaiheen ja oppiläksyjen määrän. Jos osaamme tutkia sisintämme ja valita tunteemme, osaamme kääntyä ajatuksillamme kaikessa hyvään ja rakkauteen; hyväksymme elämämme niin kun se meille annetaan. Silloin olemme valinneet kehityksen kaistan ja opimme oppiläksyt vaivatta. Jos taas vaivumme negatiivisiin ajatuksiin, odotamme aina pahinta ja näemme kaikessa hyvässäkin vain huonoa - kompastelemme opin tiellä ja vaikeutamme etenemistämme. Oppiläksyt ohjataan eteemme niin kauan elettäviksi, että käymme ne läpi viimeistään kantapään kautta. Jos huomaa elävänsä elämässään samoja asioita ja tilanteita uudelleen ja uudelleen, juuri niissä arvokkaat oppiläksyt odottavat oppijaansa.

Joskus valitsemme henkisen kasvunpyrähdyksen elämänmuutoksen kautta, jonka kohdatessa voi löytää itsensä todellisen myrskyn silmästä. Silloin olemme valinneet tapahtuman joka ravistelee meitä sielua myöten, pakottaa heräämään todellisuuteen ja saa haluamaan parempaa elämältä. Elämänmuutoksen myötä astumme suuremman tehtävän äärelle. Paljosta voi joutua luopumaan jotta suurempi onni voi saapua. Omaa elämäänsä voi joutua siivoamaan urakalla; uudelle on oltava tarpeeksi tilaa tulla. Samalla luovumme vanhoista ajatusmalleista ja tavoista, jotka sitovat meitä vanhaan ja saamme aloittaa kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä. Aina kyseisessä hetkessä muutokset eivät kaikilta osin tunnu mieluisilta, mutta ne on väistämättä edessä. Kun tuntee muutosten tuulten alkavan puhaltaa elämässä, helpoimmalla niistä selviytyy antautumalla virran vietäväksi ja luopumalla kontrolloinnin tarpeesta. Asiat järjestyvät aina lopulta parhaalla tavalla, vaikka matka määränpäähän voi tehdä kipeää. Kasvukivut ovat osa prosessia, sillä tällaisilla hetkillä meitä kannustetaan kasvamaan vauhdilla ja otamme henkisessä kasvussamme isoja harppauksia eteenpäin. Taito on päästää irti, sekä luottaa ja uskoa, että kaikesta selviää lopulta voittajana.

Koska elämänmuutokset ovat väistämättömiä - olemmehan suunnitelleet ne sielunsuunnitelmassa ennen inkarnoitumista tähän elämään - ne tapahtuvat vastusteluista huolimatta. Kaikella kohtaamallamme on aina syvempi henkinen merkitys, ja sen huomaaminen ja tunnistaminen raskainakin aikoina voi antaa voimaa oppiläksyn läpi elämiseen. Jos ymmärtää, että henkisen kasvun kannalta tämä muutos on läpikäytävä, sille voi antautua saaden voimaa sielusta ja rakkaudellista apua henkimaailmasta. Jos sisäistää mitä on oppimassa, voi moninkertaistaa ja nopeuttaa kulkua henkisellä tiellä. Lopputulos on aina monin verroin parempi kuin uskallamme kuvitella, emme vain näe sitä myrskyn keskellä. Uskoa ja luottamusta saatetaan koetella ja silloin katsotaan valitsetko pimeyden vai valon.

Sielumme haluaa oppia kaikesta kaiken, siksi me olemme kokemassa elämää ihmisruumissa, läpi elämämme erilaisia henkisiä töitä tehden ja niiden parissa kasvaen. Olemme oppimassa itsestämme muiden kautta, toisiimme itseämme peilaten. Määränpäänä on valaistuminen ja ylösnousemus. Haluamme oppia lukuisten elämiemme kautta rakkautta, myötätuntoa, kiitollisuutta, luottamusta ja uskollisuutta. Haluamme oppia erottamaan hyvän pahasta, sielun egosta ja pelon rakkaudesta. Meidän täytyy tunnistaa itsemme muissa, olemmehan pinnan alla kaikki yhtä, samasta jumalallisesta rakkaudesta luotuja. Tekemällä vääryyttä muita kohtaan, teemme vääryyttä vain itsellemme. Tavoitteemme on ajatella ja tuntea vain rakkautta, puhua vain rakkaudesta ja tehdä tekoja rakkaudesta itsellemme ja muille; pyyteetön rakkaus antaa, eikä odota mitään vastalahjaksi. Kun ymmärrämme olevamme täällä oppimassa, ja että jokaisella on oma polkunsa kuljettavana ja haasteensa koettavana, emme koe enää tarvetta tuomita toisiamme. Silloin ymmärrämme kunnioituksella, että jokainen oppii ja käsittelee elämässään juuri sielunsa kehityksen kannalta olennaisia läksyjä, joiden ohjailuun emme saa puuttua. Jokainen voi keskittyä oman elämänsä elämiseen.

Elämäntehtävällä on aina henkinen merkitys. Se antaa meille kasvuympäristön, jossa kasvaa ja kehittyä henkisesti; se antaa meille suurempaa sielullista tyydytystä, joka tunnetaan sydämellä. Me kasvamme toteuttaen itseämme ja eläen sielunsuunnitelman mukaisesti, luomme tähän maailmaan jotain merkityksellistä, jotain johon valutamme omaa rakkauttamme ja intohimoamme. Jokaisella on elämänsä aikana useita erilaisia elämäntehtäviä, joiden kautta tarinamme kietoutuvat yhteen. Emme kasva ikinä yksin, teemme sen yhdessä. Tarvitsemme peilejä ympärillemme, jotta voimme tutkia itseämme useasta eri perspektiivistä ja muut ihmiset, sielut, auttavat meitä löytämään omat kehityskohteemme. Jos emme pidä näkemästämme ja haluamme muuttaa tätä piirrettä itsessämme, voimme tehdä sen kasvaen samalla henkisesti. Halu muuttua lähtee aina itsestä, sillä henkistä kasvua voi pakottaa tapahtumaan; se on elettävä todeksi.

Suoritamme useita elämäntehtäviä samanaikaisesti, usealla elämän eri osa-alueella. Yksi elämäntehtävistä voi olla perheen parissa; kasvattaen jälkikasvua rakkaudella turvallisessa ympäristössä tai hoitaen ja auttaen lähimmäistä hänen taipaleellaan. Toiset ovat ammatillisesti omistautuneita ja lupautuneet saavuttamaan sitä kautta yhteistä hyvää. Elämäntehtävä voi olla myös yhteiskunnallisesti, ympäristöllisesti tai taiteellisesti merkittävä. Oli elämäntehtävä mikä hyvänsä, se on merkityksellinen juuri omalle henkiselle matkallesi, ja sitä toteuttaessaan tuntee onnea, syvempää tyydytystä ja kiitollisuutta elämää kohtaan. Kun tehtävä on suoritettu ja sen tarjoama oppi mennyt perille, on aika siirtyä eteenpäin. Tosin jotkut elämäntehtävistämme jatkuvat läpi elämän, vain hieman muuttuen kasvumme myötä.

On rauhoittavaa tietää, että mitä ikinä oletkaan valinnut tähän elämääsi koettavaksi ja opittavaksi, sen kaiken on tarkoitus kasvattaa sinua. Mitä ikinä käyt läpi ja miten toivottomalta tilanne saattaa näyttää, voit ymmärtää olevasi suorittamassa suurempaa tehtävää, joka on henkisen kasvusi kannalta välttämätön. Näkemällä vallitsevan tilanteen henkisen puolen ja herkistymällä kuuntelemaan sitä, voit vaikuttaa merkittävästi etenemiseesi matkallasi. Kaikki tiet ovat oikeita, sillä ne ovat sinun valitsemiasi - toiset vaan ovat hitaampia ja kivisempiä, ja jotkut helpompikulkuisia ja nopeampia. Kaikki tiet vievät sinut kuitenkin voittajana maaliin, jossa palkintona on henkinen kasvu. Älä siis elä toisten odotusten ja neuvojen mukaisesti, vaan kuuntele sydäntäsi - sisäistä ääntäsi - joka johdattaa sinut elämäntehtäväsi ja oppiläksyjesi äärelle. Lähde luomaan omaa polkuasi ja luota suuntavaistoosi, sillä se on pettämätön. Kuuntele suojelusenkeliäsi, hän tietää tien. Muista että olet täällä elämässä vain omaa elämääsi, et koskaan muiden - siis elä ja anna muidenkin elää.

Enkelein,

Sanna

#elämäntehtävä #elämänmuutos #henkinenkasvu #sielunsuunnitelma #elämänoppiläksy #sielunvaellus

Asset%208xxhdpi_edited.png

© 2021 Love from Anahata